15e symposium Spoedeisende Psychiatrie - 18 september 2015, De Fabrique Utrecht

De organisatie van de zorg is aan het veranderen. Er vinden verschillende transities tegelijkertijd plaats en het is onduidelijk aan wie de werkers in de geestelijke gezondheidszorg en de psychiatrie hun behandelingen nog mogen bieden. Maar een ding is zeker, basis-GGZ, specialistische GGZ of niet: acute situaties zullen er altijd zijn. Het omgaan met patiënten in een crisissituatie vraagt om specifieke vaardigheden. Zoveel is zeker. 

Het inmiddels 15de symposium spoedeisende psychiatrie besteedt aandacht aan wat nodig is om in de veranderde context goede zorg te leveren. Over welke capaciteiten moet een POH beschikken, hoe doe je een triage in de huisartsenpraktijk, wanneer verwijs je naar de tweedelijn, op welke manier kunnen een sociaal psychiatrisch verpleegkundige en een psychiater een huisarts het beste ondersteunen? Over dit soort vragen en over de grote veranderingen in de zorg aan mensen met psychiatrische en psychische ziektes gaat dit symposium. Het zijn belangwekkende onderwerpen waarover veel te vertellen en te praten is. Komt allen. 

Niet alleen een symposium...ook e-learning!
Het symposium Spoedeisende psychiatrie in roerige tijden maakt deel uit van een uniek, innovatief informatiepakket, bestaande uit enerzijds het symposium (6 studiepunten) en anderzijds ruim 4 uur geaccrediteerde online nascholing over de DSM-5.

Meer informatie over de e-learning vindt u hier: www.psylearning.nl

Datum: 18 september 2015.

Tijd: Aanmelden vanaf 08.30, aanvang programma 09.30.

Eindtijd: 16.45

Doelgroep: POH'ers, Verpleegkundig specialisten, Sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, Huisartsen, Psychiaters, Werkenden in de crisisdienst, AIO's en ANIO's. 

Accreditatie: Geaccrediteerd, zie tabblad accreditatie voor meer informatie. 

Brochure: download hier de brochure.

Informatie De Fabrique:

Adres:
Westkanaaldijk 7
3542DA Utrecht

Bereikbaarheid en parkeren:
De Fabrique is het makkelijkste te bereiken met de auto. Hier vind u een routebeschrijving. Er is volop gratis parkeergelegenheid aanwezig, de parkeerwachter zal u assisteren bij aankomst. Mocht u met het openbaar vervoer komen houdt u er dan rekening mee dat het ongeveer 15 min lopen is vanaf station Maarssen.

De Fabrique is gelegen op een afstand van 1400 meter van NS station Maarssen.
Routebeschrijving station Maarssen naar De Fabrique:

Verlaat het station via de uitgang ‘Westkanaaldijk’ (zijde van het Amsterdam Rijn Kanaal)
Ga in de richting van Utrecht langs het kanaal, houd het kanaal aan uw linkerzijde
Ga onder twee bruggen door
U vindt De Fabrique aan uw rechterhand op nummer 7
Volg het tekstbord congres Psychiatrie bij de ingang, deze verwijst u naar ingang 19 voor de entree.

Interne route:
Bij binnenkomst wordt u ontvangen door de receptioniste, zij zal u doorverwijzen naar ‘Het Magazijn’ (zaalnummer 62), hier is de ontvangst en zullen tevens alle pauzes plaatsvinden. De plenaire sessies worden gehouden in ‘De Meelzolder’ (zaalnummer 24). Verdere informatie ontvangt u op de dag zelf. 

Vacatures

MEER OVER DEZE VACATURE >>

Opinie

Wat doet de DSM-5 met
de psychiater en de psychiatrie?

De DSM-5 is niet onschuldig. Het beïnvloedt de ontwikkeling van het vak van psychiater en dus van de psychiatrie als discipline. Ook in deze derde podcast botsen de standpunten van psychiater Floortje Scheepers en psychiater Ralph Kupka. ... Meer

Reageer |  reacties

Podcast 3. Wat betekent de DSM-5 voor de behandelaar?

Onze derde podcast "Wat betekent de DSM-5 voor de behandelaar" is te beluisteren op "Psychiater op de cast" op Spotify.In deze aflevering komen Floortje Scheepers en Ralph Kupka wederom met elkaar in botsing over hun standpunten, maar ze zijn het erover eens dat het lijden van patiënten en de bijbehorende processen centraal moeten staan. ... Meer

Reageer |  reacties

Podcast 2. Wat betekent de DSM-5 voor de patiënt?

Onze tweede aflevering, "Wat betekent de DSM-5 voor de patiënt?", is nu beschikbaar op op Spotify: "Psychiater op de cast".In deze boeiende aflevering onderzoeken Floortje Scheepers, Ralph Kupka en Tessa van den Ende, onder leiding van Wouter Van Ewijk, de impact van de DSM-5 op de patiëntenzorg. ... Meer

Reageer |  reacties