________________________________________________________________________________________

De toekomst van de psychiatrie -
nieuwe perspectieven voor de GGZ

De psychiatrie (en de GGZ) beleeft momenteel ongekend dynamische tijden. Behandelaren en
organisaties staan onder druk: ze moeten steeds beter (effectiever en efficiënter) werken, tegen almaar krimpende budgetten, en dat ook nog in een markt die wordt gemanipuleerd door zorgverzekeraars en de politiek. De transitie van de jeugdzorg en kinder- en jeugdpsychiatrie naar de gemeenten vergroot voor velen de onzekerheid. Maar ook de volwassenenpsychiatrie staat ter discussie en onder druk.

Tegelijkertijd zijn er medisch-technisch/vakinhoudelijk interessante en veelbelovende ontwikkelingen. Naar analogie van recente ontwikkelingen en successen in de somatiek, o.a. de oncologie, ontstaat ook in de psychiatrie een beweging richting gepersonaliseerde psychiatrie, sommigen spreken van ‘precisiepsychiatrie’. Een aanpak waarin het individu veel meer dan voorheen centraal komt te staan, de DSM voorbij. Het vereist een compleet andere manier van werken met en kijken naar de patiënt en vraagt om een ware paradigma-verandering binnen de psychiatrie. 

Doelstelling van het congres
Het DISCURA-congres ‘De toekomst van de psychiatrie’ wil behandelaren (psychiaters, GZ-psychologen en klinisch psychologen) en managers/bestuurders een inspirerend toekomstperspectief schetsen en discussie voeren. Met het vak, de inhoud, als centraal vertrekpunt en de omgeving (markt, overheid, organisatie, patiënt) als decor. Met een keur aan prominente sprekers...

Niet alleen een congres...ook e-learning!
Het congres 'De toekomst van de psychiatrie' maakt deel uit van een uniek, innovatief informatiepakket, bestaande uit enerzijds het congres (indicatie 6 studiepunten) en anderzijds ruim 4 uur geaccrediteerde online nascholing (indicatie 8 studiepunten) over de DSM-5.

Meer informatie over de e-learning vindt u hier: www.psylearning.nl

14 studiepuntenpunten voor slechts € 350 !!
Bij inschrijven kunt u aangeven het combinatiepakket  congres + e-learning te willen ontvangen. U betaalt dan slechts € 350,- excl btw voor maar liefst 10-14 studiepunten!

Inschrijven voor het congres >>

Datum: 21 november 2014

Tijd: Inschrijven vanaf 08.30 - 09.30 , aanvang programma 09.30. 

Eindtijd: 17.30

Doelgroep: Psychiaters, Klinisch- en GZ-psychologen (behandelaren), Verpleegkundig specialisten GGZ, opleidelingen, management en bestuur van GGZ-instellingen.

Brochure:  download hier de brochure 

Adres: Burgers Zoo
             Antoon van Hooffplein 1, 6816 SH Arnhem

Download routebeschrijving

Het congres vindt plaats in het Safari Meeting Centre. Vanaf de hoofdingang kunt u de bordjes Safari Meeting Centre volgen. Deze wandeling van circa 10 minuten leidt u door de fraaie bush van Burgers Zoo. De lezingen worden gehouden in het Auditorium. 

Toegang tot Burgers Zoo en parkeren zit bij de prijs inbegrepen. Gedurende de dag bent u vrij om door de dierentuin te lopen. Als u met de auto komt naar Burgers Zoo ontvangt u van de controleur bij de hoofdingang een parkeermuntje.   

Vacatures

MEER OVER DEZE VACATURE >>

Opinie

Wat doet de DSM-5 met
de psychiater en de psychiatrie?

De DSM-5 is niet onschuldig. Het beïnvloedt de ontwikkeling van het vak van psychiater en dus van de psychiatrie als discipline. Ook in deze derde podcast botsen de standpunten van psychiater Floortje Scheepers en psychiater Ralph Kupka. ... Meer

Reageer |  reacties

Podcast 3. Wat betekent de DSM-5 voor de behandelaar?

Onze derde podcast "Wat betekent de DSM-5 voor de behandelaar" is te beluisteren op "Psychiater op de cast" op Spotify.In deze aflevering komen Floortje Scheepers en Ralph Kupka wederom met elkaar in botsing over hun standpunten, maar ze zijn het erover eens dat het lijden van patiënten en de bijbehorende processen centraal moeten staan. ... Meer

Reageer |  reacties

Podcast 2. Wat betekent de DSM-5 voor de patiënt?

Onze tweede aflevering, "Wat betekent de DSM-5 voor de patiënt?", is nu beschikbaar op op Spotify: "Psychiater op de cast".In deze boeiende aflevering onderzoeken Floortje Scheepers, Ralph Kupka en Tessa van den Ende, onder leiding van Wouter Van Ewijk, de impact van de DSM-5 op de patiëntenzorg. ... Meer

Reageer |  reacties