De Jonge Psychiater
De website De Jonge Psychiater bestaat sinds 2010. Het doel van deze website is diepgang te bieden in diverse onderwerpen die met de psychiatrie te maken hebben. Zij bieden bijvoorbeeld up-to-date artikelen over wetenschappelijk onderzoek en over verschillende interessegebieden waarbij psychiatrie een rol speelt. Zo hopen zij dat bezoekers zowel binnen hun aandachtsgebied boeiende informatie vinden, maar ook op nieuwe ideeën worden gebracht .
De Jonge Psychiater is een onafhankelijke website die voor psychiaters (in opleiding) up-to-date informatie verzorgt op verschillende voor psychiaters interessante gebieden. Redactieleden van deze website zijn:
Drs. Joeri Tijdink is psychiater in het MCA in Alkmaar en hij heeft nu een promotietraject op de VU naar publicatiedruk in de academische wereld. Tevens is hij redacteur/columnist bij dejongepsychiater.nl en houdt hij van kitesurfen.
Dr. Christiaan Vinkers is als psychiater en onderzoeker verbonden aan het UMC Utrecht. Hij is in 2009 gepromoveerd op de relatie tussen stress en de lichaamstemperatuurreactie (stress-geinduceerde hyperthermie, voor meer achtergrondinformatie zie de wetenschappelijke publicaties). Dankzij door hem behaalde beurzen hoopt hij de komende jaren zijn lopende onderzoeken binnen het UMC Utrecht uit te breiden.
Dr. Jurjen Luykx is in het UMC Utrecht gepromoveerd op genetica van psychiatrische (endo)fenotypen. Sinds januari 2014 leidt hij het onderzoekprogramma psychiatrische genetica in het Hersencentrum Rudolf Magnus in Utrecht. Tevens is hij als psychiater en hoofd van de afdeling spoedeisende psychiatrie verbonden aan Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA). Zijn interessen betreffen complex genetische aandoeningen, biologische psychiatrie, vrije vestiging en raakvlakken tussen psychiatrie en kunst.
Stuur deze pagina door >>
Opinie
DSM-5 is nuttig, maar wordt vaak
verkeerd gebruikt
Classificeren via de DSM-5-systematiek is ooit bedacht om klinische professionals en wetenschappers een gemeenschappelijke taal te laten spreken over de aandoening van een cliënt. En om gerichter wetenschappelijk onderzoek te kunnen doen. Marc Verbraak: 'DSM-5 is een nuttig instrument, maar wordt vaak verkeerd gebruikt.' ... Meer
Wat doet Rivierduinen en waarom het leuk is om daar te werken
Audrey van Schaik is sinds half oktober 2022 bestuurder van GGZ Rivierduinen. Zij trad tegelijk met Sam Schoch aan als raad van bestuur en samen staan zij bekend als verbinders en ervaren zorgbestuurders. Audrey is psychiater en heeft jarenlange leidinggevende ervaring binnen diverse onderdelen van verschillende ggz-organisaties. ... Meer
Breng de waarheid boven tafel
Stel, je bent leidinggevende en een medewerker vertelt dat er een structureel probleem is op de afdeling. Natuurlijk neem je dat serieus. Tegelijkertijd loont het om het verhaal in twijfel te trekken. ... Meer