Wouter Keijser

Wouter Keijser begeleidt transitieprocessen in de zorg. Keijser volgde zijn medische opleiding aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Vrije Universiteit Amsterdam. Na zijn artsexamen in 1997 werkte hij enkele jaren in de huisartsgeneeskunde.

Als transitiecoach werkte Keijser voor o.a. UMC Utrecht; Vrije Universiteit Amsterdam; UMC Groningen; BrabantZorg; Zorggroep Almere. Centraal in zijn werk staan: teamwork en medisch leiderschap.

Wouter is gecertificeerd coach Human Synergistics ™, facilitator voor het National Health Service 'Leadership Framework' (United Kingdom) en (Europa’s eerste) TeamSTEPPS™ master trainer.

Als onafhankelijk reviewer en auditor is Keijser actief voor (semi)overheid, o.a. Europese Commissie, Cyprus en Nederlandse organizaties (zoals NEN, ZonMW, KNMG, RVZ, VWS).

Wouter Keijser werkt voor Wacomed Consulting (Utrecht, Nederland) en is actief publicist en auteur van artikelen en boekhoofdstukken over teamwork, leiderschap en transities in de zorg. Karakteristieke uitspraken van Keijser zijn:
- 'Verandering is een wetenschap: als wetenschappelijk opgeleide experts krijgen dokters krijgen er te weinig van mee’.
- ‘In mijn rol als coach kom ik om weer te gaan’.
- De zorgcultuur kan schadelijk zijn. Verandering van houding en gedrag doet pijn: als je het goed doet’.

Momenteel werkt Keijser aan promotieonderzoek en vervult de rol van voorzitter van de Werkgroep Raamwerk Medisch Leiderschap Competenties, een samenwerking tussen Universiteit Twente en Platform Medisch Leiderschap (http://platformmedischleiderschap.nl).

http://wouterkeijser.wordpress.com/
www.TeamSHOPP.nl


De zorgbestuurder in transitie

24 juli 2014

De betekenis van transitie is ‘overgang’. Veranderkundig gezien resulteert het in een traject waarbij er na afloop een significant andere situatie is.
Lees meer >>

Reageer |  reacties

Vacatures

MEER OVER DEZE VACATURE >>

Opinie

DSM-5 is nuttig, maar wordt vaak
verkeerd gebruikt

Classificeren via de DSM-5-systematiek is ooit bedacht om klinische professionals en wetenschappers een gemeenschappelijke taal te laten spreken over de aandoening van een cliënt. En om gerichter wetenschappelijk onderzoek te kunnen doen. Marc Verbraak: 'DSM-5 is een nuttig instrument, maar wordt vaak verkeerd gebruikt.' ... Meer

Reageer |  reacties

Wat doet Rivierduinen en waarom het leuk is om daar te werken

Audrey van Schaik is sinds half oktober 2022 bestuurder van GGZ Rivierduinen. Zij trad tegelijk met Sam Schoch aan als raad van bestuur en samen staan zij bekend als verbinders en ervaren zorgbestuurders. Audrey is psychiater en heeft jarenlange leidinggevende ervaring binnen diverse onderdelen van verschillende ggz-organisaties. ... Meer

Reageer |  reacties

Breng de waarheid boven tafel

Stel, je bent leidinggevende en een medewerker vertelt dat er een structureel probleem is op de afdeling. Natuurlijk neem je dat serieus. Tegelijkertijd loont het om het verhaal in twijfel te trekken. ... Meer

Reageer |  reacties