dr. Sjoerd de Blok

In 1971 eindexamen HBS-B aan het Snellius Lyceum te Amstelveen waarna studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam.
Promotie in 1982 op een biomechanische hypothese over de vrouwelijke bekkenbodem en introductie van het begrip “bekkenbodem gymnastiek” ter preventie/behandeling van incontinentie en prolaps. Registratie als gynaecoloog in april 1986.

Werkzaam als gynaecoloog vanaf 1987 tot januari 2008, waarvan de laatste 19 jaar in het OLVG te Amsterdam. Waarnemend opleider en later in deze periode gedurende 7 jaar voorzitter van de primaire business unit opererend als resultaat verantwoordelijke eenheid gynaecologie/verloskunde/fertiliteit. Als medisch specialist een (inter) nationale naam gevestigd op de gebieden van hysteroscopie en laparoscopie als opleider/trainer/coach. Diverse Nationale, Europese en wereld wetenschappelijke verenigingen gesticht en voorzitter, penningmeester functies hierin bekleed. Vanuit de TU Delft diverse promovendi begeleid op het raakvlak geneeskunde en techniek.

Opgeleid als management consultant in 2006; in 2007 de postdoctorale opleiding Health Care Management gesticht aan de economische faculteit van de VU. Geregisterred als trainer/coach voor Life Orientations, Enneagram en EQI.
Vanaf 2008 werkzaam als strategie consultant eerst bij Twynstra/Gudde , thans bij squarewise.

 

Opinie door Sjoerd de Blok:

Veilige zorg is niet gegarandeerd!

27 november 2012

In onze sector zal er een paradigmashift moeten plaatsvinden om te bereiken dat veilig werken de standaard is.
Lees meer >>

Reageer |  reacties

Professionalisering van toezicht in de zorg hard nodig!

27 juni 2012

Het was een erebaan..
Lees meer >>

Reageer |  reacties

"Van autonomie en professionaliteit naar Leiderschap!"

16 februari 2012

De ombuiging van de discussie van de autonomie van de dokter naar moderne geneeskunde waarin professionaliteit een geheel andere inhoud heeft gekregen maakt de weg open naar iets nieuws..
Lees meer >>

Reageer |  reacties

Vacatures

MEER OVER DEZE VACATURE >>

Opinie

DSM-5 is nuttig, maar wordt vaak
verkeerd gebruikt

Classificeren via de DSM-5-systematiek is ooit bedacht om klinische professionals en wetenschappers een gemeenschappelijke taal te laten spreken over de aandoening van een cliënt. En om gerichter wetenschappelijk onderzoek te kunnen doen. Marc Verbraak: 'DSM-5 is een nuttig instrument, maar wordt vaak verkeerd gebruikt.' ... Meer

Reageer |  reacties

Wat doet Rivierduinen en waarom het leuk is om daar te werken

Audrey van Schaik is sinds half oktober 2022 bestuurder van GGZ Rivierduinen. Zij trad tegelijk met Sam Schoch aan als raad van bestuur en samen staan zij bekend als verbinders en ervaren zorgbestuurders. Audrey is psychiater en heeft jarenlange leidinggevende ervaring binnen diverse onderdelen van verschillende ggz-organisaties. ... Meer

Reageer |  reacties

Breng de waarheid boven tafel

Stel, je bent leidinggevende en een medewerker vertelt dat er een structureel probleem is op de afdeling. Natuurlijk neem je dat serieus. Tegelijkertijd loont het om het verhaal in twijfel te trekken. ... Meer

Reageer |  reacties