Podcast 1. Wat heeft de DSM-5 ons gebracht?

Geweldig nieuws! We zijn blij om onze eerste podcast met jullie te delen: "Wat heeft de DSM-5 ons gebracht?

Eindelijk is het zover! Met een enorme dosis enthousiasme presenteren we onze allereerste podcast, waarin we bespreken wat de DSM-5 de afgelopen 10 jaar heeft gebracht aan de patiŽnt en de behandelaar.

In "Wat heeft de DSM-5 ons gebracht?" bespreken we de impact van dit belangrijke diagnostische handboek op de geestelijke gezondheidszorg.

Voor deze podcast spraken we met Floortje Scheepers, Ralph Kupka en Tessa van den Ende onder leiding van Wouter Van Ewijk. Als professionals in de geestelijke gezondheidszorg hebben Floortje en Ralph uitgebreide ervaring en expertise opgebouwd. Ze hebben beide een kritische kijk op de DSM-5 ontwikkeld en zijn actief betrokken bij het onderzoeken van nieuwe perspectieven en benaderingen binnen de psychiatrie. Tijdens het gesprek zullen zij hun inzichten delen en ons uitnodigen om samen de discussie aan te gaan.

Met deze podcast willen we een open en eerlijke dialoog faciliteren, waarin we niet schromen om de uitdagingen en tekortkomingen van de DSM-5 te bespreken. We willen juist de ruimte geven aan nieuwe ideeŽn en benaderingen, en streven naar een beter begrip van psychische aandoeningen en effectievere behandelingen. Samen met Floortje, Ralph en Tessa willen we de discussie niet mijden, maar juist omarmen.

Of je nu een professional bent die geÔnteresseerd is in de nieuwste ontwikkelingen in de diagnostiek, een student die meer wil leren over de DSM-5, of gewoon iemand die nieuwsgierig is naar de wereld van de geestelijke gezondheid, deze podcast is voor jou! We streven ernaar om dit complexe onderwerp toegankelijk te maken en een boeiende luisterervaring te bieden.

Van Der Hoef & Partners nodigt jullie van harte uit om via de comments deel te nemen aan dit interessante gesprek en jullie persoonlijke perspectieven en ervaringen te delen. Samen kunnen we op deze manier bijdragen aan een positieve ontwikkeling van de geestelijke gezondheidszorg.

Mis deze primeur niet! Luister naar onze eerste podcastaflevering "Wat heeft de DSM-5 ons gebracht?" op Spotify en laat ons weten wat je ervan vindt. We zijn erg benieuwd naar jullie feedback en suggesties voor toekomstige afleveringen.

Luister nu (Apple): Wat heeft de DSM-5 ons gebracht?

Luister nu (Android/PC): Wat heeft de DSM-5 ons gebracht?

Bedankt dat je deel uitmaakt van onze groeiende gemeenschap van podcastliefhebbers. Blijf op de hoogte, want er komen in de serie "De zin en onzin van de DSM-5 / 10 jaar DSM-5“ nog twee podcasts aan.

Volg ons op Spotify via "Psychiater op de cast".

Vacatures

MEER OVER DEZE VACATURE >>

Opinie

Wat doet de DSM-5 met
de psychiater en de psychiatrie?

De DSM-5 is niet onschuldig. Het beÔnvloedt de ontwikkeling van het vak van psychiater en dus van de psychiatrie als discipline. Ook in deze derde podcast botsen de standpunten van psychiater Floortje Scheepers en psychiater Ralph Kupka. ... Meer

Reageer |  reacties

Podcast 3. Wat betekent de DSM-5 voor de behandelaar?

Onze derde podcast "Wat betekent de DSM-5 voor de behandelaar" is te beluisteren op "Psychiater op de cast" op Spotify.In deze aflevering komen Floortje Scheepers en Ralph Kupka wederom met elkaar in botsing over hun standpunten, maar ze zijn het erover eens dat het lijden van patiŽnten en de bijbehorende processen centraal moeten staan. ... Meer

Reageer |  reacties

Podcast 2. Wat betekent de DSM-5 voor de patiŽnt?

Onze tweede aflevering, "Wat betekent de DSM-5 voor de patiŽnt?", is nu beschikbaar op op Spotify: "Psychiater op de cast".In deze boeiende aflevering onderzoeken Floortje Scheepers, Ralph Kupka en Tessa van den Ende, onder leiding van Wouter Van Ewijk, de impact van de DSM-5 op de patiŽntenzorg. ... Meer

Reageer |  reacties