Vette grap

  • Vette grap

    Al jaren verbaas ik me over het aanbod van voeding in ziekenhuisrestaurants. Vaak ziet het er zo uit: links, weggestopt achter een hoek, staan wat salades en fruit. Vervolgens liggen er broodjes met van alles nog wat. Maar de grootste ruimte is ingeruimd voor een assortiment dat lijkt op dat van de gemiddelde snackbar: friet, kroketten, frikadellen en kaassoufflés. Als je met je dienblad richtin...

    Doorlezen

  • De rationale voor zelfsturende teams

    Door de toenemende complexiteit zijn veel professionals het overzicht en het gevoel voor het zorgsysteem kwijtgeraakt. Velen voelen zich gevangen in een keurslijf van externe invloeden zoals richtlijnen, afspraken, regels en procedures. Het betreft niet alleen het vakinhoudelijke gebied, maar ook de diverse institutionele, professionele, juridische en fiscale constructies waarin gewerkt wordt. D...

    Doorlezen

  • Interview Alex Reede en Leny Houben

    Enige weken terug hebben wij de blog gepubliceerd van Alex Reede, bestuurder van Stichting Eykenburg. De blog ging over zijn visie op de ouderenzorg anno 2020.Wij vroegen ons vervolgens af "Hoe geeft een organisatie inhoud aan die visie?" Stichting Cato en Stichting Eykenburg zijn collega instellingen in Den Haag en werken sinds 2014 op strategisch niveau samen. In een gesprek met de beide bestu...

    Doorlezen

  • VDHP vacatures

  • Goede GGZ

    Het boek 'Goede GGZ! - Nieuwe concepten, aangepaste taal en betere organisatie' is uit. In dit boek wordt een Nieuwe ggz gepresenteerd die op menselijke maat is gesneden: goed uitgewerkt, goed onderbouwd en praktisch uitvoerbaar. Meer >

  • Nieuw: Loopbaan spreekuur