Uitnodiging voor een Columnwedstrijd

D!scura organiseert een wedstrijd voor columnisten met als thema ‘Eenzaamheid’.

Volgens een Duitse psychiater gaan er meer mensen dood aan eenzaamheid dan aan roken en alcoholgebruik. Onduidelijk is of de eenzame mens ook meer rookt en drinkt en de dood aan eenzaamheid toch met dat misbruik samenhangt, maar het bericht op zich is onthutsend genoeg om er aandacht aan te besteden. Waarom voelen mensen zich eenzaam, waarom zijn zij eenzaam en niet alleen alleen?

Het onderwerp is maatschappelijk relevant en kan vanuit verschillende invalshoeken benaderd worden. D!scura nodigt u uit deel te nemen aan een schrijfwedstrijd over dit onderwerp. De uiterste inleveringsdatum is 14 februari, Valentijnsdag, een dag waarop de eenzame mens zich vast nog eenzamer voelt.

Op Goede Vrijdag maken we de winnaar bekend. De tien beste columns plaatsen we in de maanden na Pasen 2019 op de site van D!scura.

De winnaar van de schrijfwedstrijd, de runner-up en de nummer drie ontvangen elk een geldprijs van respectievelijk €1000, €750 en €500. De overige zeven columnisten uit de top tien zien hun column terug op het drukbezochte discussieplatform D!scura.

De jury zal in ieder geval bestaan uit: Ziggy Klazes, journalist en gemeenteraadslid in Haarlem, Ben de Graaf, tekstschrijver en bekwaam in de zorg, Wouter van Ewijk, eindredacteur van D!scura.

Uw column voldoet ten minste aan de volgende criteria:
• De tekst is niet langer dan 600 woorden;
• Een pakkende titel die de lezer het verhaal intrekt;
• Een pre: de column signaleert een probleem, maar biedt ook een oplossing.

D!scura is een initiatief van:
Van Der Hoef & Partners, www.vanderhoefenpartners.nl

Doet u mee? Heeft u vragen? Laat u het ons weten. Lever uw column tijdig in. Stuur deze naar .

Wouter Albersen,
Directeur Van Der Hoef & Partners 

De wedstrijd is ook te vinden op Schrijven online en Schrijverspunt.

Vacatures

MEER OVER DEZE VACATURE >>

Opinie

E-Health wordt slim en krijgt menselijke trekjes

E-health kennen we in de psychische zorg vooral van allerlei appjes en interactieve websites. Maar de combinatie van informatietechnologie, kunstmatige intelligentie en robots biedt allerlei mogelijkheden om de zorg radicaal te verbeteren. Op te lossen vraagstukken zijn: hulpvragen komen te laat, schrikbarend lange wachttijden gooien daar nog een schepje bov... Meer

Reageer |  reacties

If you snooze, you lose

Soms moet de vooruitgang een handje worden geholpen. Dan moet je knopen doorhakken, ook al weet je dat er heibel van komt. In de zorg is het niet anders.Het is april 2016. Het Zorginstituut Nederland maakt bekend dat het de regie over de zorgstandaard voor geboortezorg overneemt. Beroepsverenigingen van gynaecologen en verloskundigen kunnen het maar niet een... Meer

Reageer |  reacties

Data die niets zeggen

Hulp- en zorginstellingen verzamelen een schat aan gegevens, die digitaal worden opgeslagen. Wat een kans voor het voorspellen van welke hulp iemand nodig heeft!Big data kunnen bijvoorbeeld voorspellen of de kans op schooluitval groot is. Zo werkt de gemeente Dordrecht met een computermodel dat een tiental kenmerken met elkaar in verband brengt en berekent o... Meer

Reageer |  reacties