Uitnodiging voor een Columnwedstrijd

                             De inschrijving is gesloten

D!scura organiseert een wedstrijd voor columnisten met als thema ‘Eenzaamheid’.

Volgens een Duitse psychiater gaan er meer mensen dood aan eenzaamheid dan aan roken en alcoholgebruik. Onduidelijk is of de eenzame mens ook meer rookt en drinkt en de dood aan eenzaamheid toch met dat misbruik samenhangt, maar het bericht op zich is onthutsend genoeg om er aandacht aan te besteden. Waarom voelen mensen zich eenzaam, waarom zijn zij eenzaam en niet alleen alleen?

Het onderwerp is maatschappelijk relevant en kan vanuit verschillende invalshoeken benaderd worden. D!scura nodigt u uit deel te nemen aan een schrijfwedstrijd over dit onderwerp. De uiterste inleveringsdatum is 14 februari, Valentijnsdag, een dag waarop de eenzame mens zich vast nog eenzamer voelt.

Op Goede Vrijdag maken we de winnaar bekend. De tien beste columns plaatsen we in de maanden na Pasen 2019 op de site van D!scura.

De winnaar van de schrijfwedstrijd, de runner-up en de nummer drie ontvangen elk een geldprijs van respectievelijk €1000, €750 en €500. De overige zeven columnisten uit de top tien zien hun column terug op het drukbezochte discussieplatform D!scura.

De jury zal in ieder geval bestaan uit: Ziggy Klazes, journalist en gemeenteraadslid in Haarlem, Ben de Graaf, tekstschrijver en bekwaam in de zorg, Wouter van Ewijk, eindredacteur van D!scura.

Uw column voldoet ten minste aan de volgende criteria:
• De tekst is niet langer dan 600 woorden;
• Een pakkende titel die de lezer het verhaal intrekt;
• Een pre: de column signaleert een probleem, maar biedt ook een oplossing.

D!scura is een initiatief van:
Van Der Hoef & Partners, www.vanderhoefenpartners.nl

Doet u mee? Heeft u vragen? Laat u het ons weten. Lever uw column tijdig in. Stuur deze naar .

Wouter Albersen,
Directeur Van Der Hoef & Partners 

De wedstrijd is ook te vinden op Schrijven online en Schrijverspunt.

Vacatures

MEER OVER DEZE VACATURE >>

Opinie

Versterk het beroepsgeheim

Het is begrijpelijk, en in ons aller belang, dat hulpverleners hun mond houden als zij privacygevoelige informatie van hun cliŽnten of patiŽnten ontvangen. Het gaat om informatie die zij hebben verkregen in vertrouwen. Waarbij de aangever er vanuit gaat dat het binnenskamers blijft. Wie de wetgeving kent en de in het verlengde daarvan door beroepsgroepen van... Meer

Reageer |  reacties

Alsjeblieft, geen nieuwe Sarahs meer

Linda Terpstra is voorzitter van de raad van bestuur van Fier, een landelijk behandel- en expertisecentrum voor slachtoffers van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Samen met medebestuurslid Anke van Dijke richtte ze het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel op. Ze schrijft boeken, columns en houdt lezingen. Dit jaar ontving ze de hoogste koninklijke on... Meer

Reageer |  reacties

Veiligheid van de samenleving in
gevaar door beroepsgeheim

Discussieforum over professionaliteit in de zorg voor medisch specialisten, artsen, psychologen, bestuur en management. Van Der Hoef & Partners biedt u een platform, of forum, dat gebruikt zal worden om thema's die van belang zijn bij de dagelijkse praktijk van de geneeskunde te belichten. Een ruimte voor het voeren van een discours. ... Meer