Uitnodiging voor een Columnwedstrijd

                             De inschrijving is gesloten

D!scura organiseert een wedstrijd voor columnisten met als thema ‘Eenzaamheid’.

Volgens een Duitse psychiater gaan er meer mensen dood aan eenzaamheid dan aan roken en alcoholgebruik. Onduidelijk is of de eenzame mens ook meer rookt en drinkt en de dood aan eenzaamheid toch met dat misbruik samenhangt, maar het bericht op zich is onthutsend genoeg om er aandacht aan te besteden. Waarom voelen mensen zich eenzaam, waarom zijn zij eenzaam en niet alleen alleen?

Het onderwerp is maatschappelijk relevant en kan vanuit verschillende invalshoeken benaderd worden. D!scura nodigt u uit deel te nemen aan een schrijfwedstrijd over dit onderwerp. De uiterste inleveringsdatum is 14 februari, Valentijnsdag, een dag waarop de eenzame mens zich vast nog eenzamer voelt.

Op Goede Vrijdag maken we de winnaar bekend. De tien beste columns plaatsen we in de maanden na Pasen 2019 op de site van D!scura.

De winnaar van de schrijfwedstrijd, de runner-up en de nummer drie ontvangen elk een geldprijs van respectievelijk €1000, €750 en €500. De overige zeven columnisten uit de top tien zien hun column terug op het drukbezochte discussieplatform D!scura.

De jury zal in ieder geval bestaan uit: Ziggy Klazes, journalist en gemeenteraadslid in Haarlem, Ben de Graaf, tekstschrijver en bekwaam in de zorg, Wouter van Ewijk, eindredacteur van D!scura.

Uw column voldoet ten minste aan de volgende criteria:
• De tekst is niet langer dan 600 woorden;
• Een pakkende titel die de lezer het verhaal intrekt;
• Een pre: de column signaleert een probleem, maar biedt ook een oplossing.

D!scura is een initiatief van:
Van Der Hoef & Partners, www.vanderhoefenpartners.nl

Doet u mee? Heeft u vragen? Laat u het ons weten. Lever uw column tijdig in. Stuur deze naar .

Wouter Albersen,
Directeur Van Der Hoef & Partners 

De wedstrijd is ook te vinden op Schrijven online en Schrijverspunt.

Vacatures

MEER OVER DEZE VACATURE >>

Opinie

Sorry

De keuze om medicijnen te gaan studeren was simpel. Omdat ik in dienst moest en dat uit kon stellen als ik geneeskunde of theologie ging studeren, koos ik de studie die me het meest aantrok. Ik hield van de opleiding, vond alles ongelooflijk interessant, werkte hard, haalde nooit een cijfer onder de zeven, maar dat veranderde allemaal toen de klinische perio... Meer

Reageer |  reacties

Hoe fout is lastig?

Wat is mijn grootste fout? Mijn grootste fout gaat in meervoud. Zoals de keer dat ik een spiraalbed wilde doorzagen en een reeks tanden verloor. Of dat ik veel te jong trouwde, al maakte ik dat wel weer goed door een paar jaar later weer van haar te scheiden. En niet te vergeten dat ik ongeveer zeven jaar manager was bij een RIAGG. Maar de allergrootste fout... Meer

Reageer |  reacties

Struikelen en opstaan

Ik moet eerlijk bekennen dat ik moeite had met het thema voor deze column. ‘Mijn grootste fout',- ik raakte niet geÔnspireerd, ik ‘voelde m niet'. Het is niet dat ik geen fouten maak, ik kan alleen niet goed kiezen of, en zo ja welke van mijn fouten ik een medaille zou willen toekennen. Is het het moment dat ik als eerstejaars studente journalistiek besloot ... Meer

Reageer |  reacties