Masterclass Neuroleiderschap

Woensdag 9 maart of vrijdag 17 juni 2016, Singel 80 te Amsterdam

Wil je af van managementgedoe?
Wil je leren hoe je je medewerkers effectief kunt beÔnvloeden?
Wil je weten hoe je brein werkt?
Wil je weten hoe je met de kennis van je brein je eigen gedrag kunt beÔnvloeden?
En wil je een effectievere manager worden?
Dan is de masterclass neuroleiderschap zeer geschikt voor jou!

In deze intensieve masterclass leer je hoe je eigen gedrag en het gedrag van je medewerkers kunt veranderen met de kennis van het brein. We werken met een kleine groep zodat we jouw specifieke situatie de aandacht kunnen geven die het verdient.

Wat is neuroleiderschap

Neuroleiderschap legt de relatie tussen de werking van onze hersenen en effectief leiderschapsgedrag. Dit vakgebied heeft aangetoond dat als je kennis hebt van de werking van je hersenen, je jezelf veel beter kunt leiden en ook beter de ander kunt leiden. Want je snapt en begrijpt hoe hersenen en gedrag werken. Je snapt dit op een simpele en heel toepasbare manier. Je wordt meester over je eigen brein. Hierdoor weet je precies wat je te doen staat om anderen en jezelf effectief te beÔnvloeden.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:
Kennis over de werking van de hersenen in relatie tot leiderschapsgedrag
Bewustzijnsontwikkeling
Persoonlijk leiderschap: de kunst om je eigen gedrag te veranderen
Je eigen stress transformeren
Effectief leiderschap: de kunst om het gedrag van een ander te beÔnvloeden

Meer informatie kunt u hier vinden. 

Vacatures

MEER OVER DEZE VACATURE >>

Opinie

FACT-werk en specialistische zorg in ťťn team

‘Binnen GGZ Noord-Holland-Noord hebben we drie programma’s geschreven die de komende drie jaar hun beslag moeten krijgen’, vertelt Marijke van Putten, lid van de raad van bestuur. ‘Voorheen werkten we via twee sporen: de FACT-teams en diagnostisch gerichte specialistische teams. Deze voegen we samen tot geÔntegreerde teams die wijk- en herstelgericht zijn. Teams met ervaringsdeskundigen en IPS-medewerkers die mensen begeleiden naar werk, maar ook met specialistische behandelkennis.’
Meer

Reageer |  reacties

Psychisch gezond in een opgewarmde aarde

Discussieforum over professionaliteit in de zorg voor medisch specialisten, artsen, psychologen, bestuur en management. Van Der Hoef & Partners biedt u een platform, of forum, dat gebruikt zal worden om thema’s die van belang zijn bij de dagelijkse praktijk van de geneeskunde te belichten. Een ruimte voor het voeren van een discours.
Meer

Reageer |  reacties

Het is ontegenzeggelijk de schuld van de manager; of niet soms?

In haar column in Medisch Contact van juni 2017 probeert Esther van Fenema aan een peuter uit te leggen wat een manager doet: ‘Een manager is een meneer of een mevrouw die dingen regelt en heel veel moet vergaderen met andere mensen om die dingen te kunnen regelen’ waarop de kleuter stampvoetend roept: ‘Ja maar wat kan hij dan?’. Ik vroeg me af hoe zij aan diezelfde peuter zou uitleggen wat een psychiater doet? Ik neem aan dat zij het zo zou weten uit te leggen dat die peuter ervan overtuigd is, dat een psychiater heel wat kan ook al zegt men - dat zijn vooral chirurgen - dat een psychiater niets weet en niets kan.
Meer

Reageer |  reacties

Nascholingstrajecten