Masterclass Neuroleiderschap

Woensdag 9 maart of vrijdag 17 juni 2016, Singel 80 te Amsterdam

Wil je af van managementgedoe?
Wil je leren hoe je je medewerkers effectief kunt beÔnvloeden?
Wil je weten hoe je brein werkt?
Wil je weten hoe je met de kennis van je brein je eigen gedrag kunt beÔnvloeden?
En wil je een effectievere manager worden?
Dan is de masterclass neuroleiderschap zeer geschikt voor jou!

In deze intensieve masterclass leer je hoe je eigen gedrag en het gedrag van je medewerkers kunt veranderen met de kennis van het brein. We werken met een kleine groep zodat we jouw specifieke situatie de aandacht kunnen geven die het verdient.

Wat is neuroleiderschap

Neuroleiderschap legt de relatie tussen de werking van onze hersenen en effectief leiderschapsgedrag. Dit vakgebied heeft aangetoond dat als je kennis hebt van de werking van je hersenen, je jezelf veel beter kunt leiden en ook beter de ander kunt leiden. Want je snapt en begrijpt hoe hersenen en gedrag werken. Je snapt dit op een simpele en heel toepasbare manier. Je wordt meester over je eigen brein. Hierdoor weet je precies wat je te doen staat om anderen en jezelf effectief te beÔnvloeden.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:
Kennis over de werking van de hersenen in relatie tot leiderschapsgedrag
Bewustzijnsontwikkeling
Persoonlijk leiderschap: de kunst om je eigen gedrag te veranderen
Je eigen stress transformeren
Effectief leiderschap: de kunst om het gedrag van een ander te beÔnvloeden

Meer informatie kunt u hier vinden. 

Vacatures

MEER OVER DEZE VACATURE >>

Opinie

Shared Decision Making

Discussieforum over professionaliteit in de zorg voor medisch specialisten, artsen, psychologen, bestuur en management. Van Der Hoef & Partners biedt u een platform, of forum, dat gebruikt zal worden om thema’s die van belang zijn bij de dagelijkse praktijk van de geneeskunde te belichten. Een ruimte voor het voeren van een discours.
Meer

Reageer |  reacties

Vastgoed voor veel zorginstellingen een killer

Op 1 juni 2017 treedt Paul de Bot terug als bestuurder van Dijk en Duin in Castricum. Het afscheidsinterview vindt plaats in restaurant De Oude Keuken, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt serveren de koffie en broodjes. De Oude Keuken is een mooi voorbeeld van de herontwikkeling die het zorginstellingsterrein van Dijk en Duin onder zijn bestuurlijke leiding doormaakte. Veel GGZ-instellingen zitten door de herijking van het zorgaanbod met oud en vaak monumentaal vastgoed in hun maag. ‘De herontwikkeling van ons vastgoed in Castricum is exemplarisch voor de zorgvastgoedsector nieuwe stijl.’
Meer

Reageer |  reacties

De dagen van de DSM-5 zijn geteld

Eindelijk is er een classificatie in de maak waarmee psychiaters en patiŽnten straks hopelijk beter uit de voeten kunnen dan met de DSM-5, het handboek voor de psychiatrie. De nieuwe concurrent heet HiTOP, de Hierarchical Taxonomy of Psychopathology.
Meer

Reageer |  reacties

Nascholingstrajecten