Evenementen

Lentesymposium 2017

6 juni 2017 - Lentesymposium 2017

Het Lentesymposium 2017 op dinsdag 6 juni 2017 in Amsterdam zal geheel in het teken staan van gender sensitievezorg. Op deze dag bieden wij u een geactualiseerd kennisoverzicht met gendersensitieve aspecten, van diagnostiek en behandeling. Aan bod komen verschillende psychische syndromen. Bovenal zullen we stilstaan bij de betekenis van gender- en sekseverschillen voor de dagelijkse praktijk. Het symposium is bovendien bij uitstek het moment om samen met experts, u en andere collega’s over dit boeiende thema te discussiŽren.
Lees meer >>Congres Verwarde personen

27 juni 2017 - Congres Verwarde personen

Verwarde personen is een containerbegrip geworden. Schrappen we de term ‘verwarde personen’ en noemen we deze burgers ‘mensen met acute zorgnood’? De term ‘verwarde personen’ wakkert discussie aan en zou leiden tot stigmatisering van mensen met een ernstige psychische aandoening.
Lees meer >> 

Ga naar archief

Vacatures

MEER OVER DEZE VACATURE >>

Opinie

Shared Decision Making

Discussieforum over professionaliteit in de zorg voor medisch specialisten, artsen, psychologen, bestuur en management. Van Der Hoef & Partners biedt u een platform, of forum, dat gebruikt zal worden om thema’s die van belang zijn bij de dagelijkse praktijk van de geneeskunde te belichten. Een ruimte voor het voeren van een discours.
Meer

Reageer |  reacties

Vastgoed voor veel zorginstellingen een killer

Op 1 juni 2017 treedt Paul de Bot terug als bestuurder van Dijk en Duin in Castricum. Het afscheidsinterview vindt plaats in restaurant De Oude Keuken, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt serveren de koffie en broodjes. De Oude Keuken is een mooi voorbeeld van de herontwikkeling die het zorginstellingsterrein van Dijk en Duin onder zijn bestuurlijke leiding doormaakte. Veel GGZ-instellingen zitten door de herijking van het zorgaanbod met oud en vaak monumentaal vastgoed in hun maag. ‘De herontwikkeling van ons vastgoed in Castricum is exemplarisch voor de zorgvastgoedsector nieuwe stijl.’
Meer

Reageer |  reacties

De dagen van de DSM-5 zijn geteld

Eindelijk is er een classificatie in de maak waarmee psychiaters en patiŽnten straks hopelijk beter uit de voeten kunnen dan met de DSM-5, het handboek voor de psychiatrie. De nieuwe concurrent heet HiTOP, de Hierarchical Taxonomy of Psychopathology.
Meer

Reageer |  reacties

Nascholingstrajecten