Moet bestuurder strakker toezicht houden op kwaliteit?

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat extra letten op ‘goed bestuur’, meldt Skipr. Dat blijkt uit hun Werkplan 2017. Kennen bestuurders het werkklimaat in hun instelling? Zorgen zij voor een verbetercultuur? Hoe bevorderen ze de kwaliteit van de zorg? Hebben ze het interne toezicht zo georganiseerd dat ze voldoende inzicht hebben in de risico’s in de organisatie? Zit de Inspectie hiermee op de goede lijn? Zijn dit de zaken die ‘een goed bestuurder’ kenmerken of liggen deze op een ander vlak? En kunnen onze bestuurders deze ‘kwaliteitsimpuls’ wel gebruiken of hijgt de Inspectie hen hiermee onnodig in de nek?

Een dilemma. Wat vindt u? We nodigen u van harte uit uw kennis en mening te delen. Zorg voor verdieping.

Vacatures

MEER OVER DEZE VACATURE >>

Opinie

Shared Decision Making

Discussieforum over professionaliteit in de zorg voor medisch specialisten, artsen, psychologen, bestuur en management. Van Der Hoef & Partners biedt u een platform, of forum, dat gebruikt zal worden om themaís die van belang zijn bij de dagelijkse praktijk van de geneeskunde te belichten. Een ruimte voor het voeren van een discours.
Meer

Reageer |  reacties

Vastgoed voor veel zorginstellingen een killer

Op 1 juni 2017 treedt Paul de Bot terug als bestuurder van Dijk en Duin in Castricum. Het afscheidsinterview vindt plaats in restaurant De Oude Keuken, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt serveren de koffie en broodjes. De Oude Keuken is een mooi voorbeeld van de herontwikkeling die het zorginstellingsterrein van Dijk en Duin onder zijn bestuurlijke leiding doormaakte. Veel GGZ-instellingen zitten door de herijking van het zorgaanbod met oud en vaak monumentaal vastgoed in hun maag. ĎDe herontwikkeling van ons vastgoed in Castricum is exemplarisch voor de zorgvastgoedsector nieuwe stijl.í
Meer

Reageer |  reacties

De dagen van de DSM-5 zijn geteld

Eindelijk is er een classificatie in de maak waarmee psychiaters en patiŽnten straks hopelijk beter uit de voeten kunnen dan met de DSM-5, het handboek voor de psychiatrie. De nieuwe concurrent heet HiTOP, de Hierarchical Taxonomy of Psychopathology.
Meer

Reageer |  reacties

Nascholingstrajecten