Investeren in de zorg of in innovatie?

Met de innovatie in de zorg is het maar matig gesteld, zegt Jeroen Muller, voorzitter van de raad van bestuur van GGZ-instelling Arkin, in een interview op deze site. Volgens hem heeft bijvoorbeeld ICT een innovatieve kracht in zich. Toepassingen als virtual reality, gaming en apps kunnen helpen om cliŽnten meer dan nu op individuele behoefte zorg te verlenen. Bestuurders verschuilen zich vaak achter ‘geen geld’. Mijn bankratio’s en liquiditeitspositie staan investeren hierin niet toe, zeggen ze dan. 

Geld rechtstreeks besteden aan de zorg of de zorg verbeteren door te investeren in innovatie? Een dilemma. 

Welke keuzes maakt u?

Lees hiervoor ook het interview met Jeroen Muller.

Vacatures

MEER OVER DEZE VACATURE >>

Opinie

Shared Decision Making

Discussieforum over professionaliteit in de zorg voor medisch specialisten, artsen, psychologen, bestuur en management. Van Der Hoef & Partners biedt u een platform, of forum, dat gebruikt zal worden om themaís die van belang zijn bij de dagelijkse praktijk van de geneeskunde te belichten. Een ruimte voor het voeren van een discours.
Meer

Reageer |  reacties

Vastgoed voor veel zorginstellingen een killer

Op 1 juni 2017 treedt Paul de Bot terug als bestuurder van Dijk en Duin in Castricum. Het afscheidsinterview vindt plaats in restaurant De Oude Keuken, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt serveren de koffie en broodjes. De Oude Keuken is een mooi voorbeeld van de herontwikkeling die het zorginstellingsterrein van Dijk en Duin onder zijn bestuurlijke leiding doormaakte. Veel GGZ-instellingen zitten door de herijking van het zorgaanbod met oud en vaak monumentaal vastgoed in hun maag. ĎDe herontwikkeling van ons vastgoed in Castricum is exemplarisch voor de zorgvastgoedsector nieuwe stijl.í
Meer

Reageer |  reacties

De dagen van de DSM-5 zijn geteld

Eindelijk is er een classificatie in de maak waarmee psychiaters en patiŽnten straks hopelijk beter uit de voeten kunnen dan met de DSM-5, het handboek voor de psychiatrie. De nieuwe concurrent heet HiTOP, de Hierarchical Taxonomy of Psychopathology.
Meer

Reageer |  reacties

Nascholingstrajecten